Accessoarer för män

Accessoarer för män tar ofta ett lite annorlunda uttryck än motsvarigheterna avsedda för kvinnor. Fokus ligger ofta på minimalism och stilsäkerhet, snarare än på glamour och flashiga färger. Självklart finns det gott om accessoarer även för de män som vill ta ut svängarna lite, men fokus ligger på jordnära färger och material, gärna i läder, neutral metall och trä.

tie

Slipsen är utan tvekan det första som kommer på tal när man diskuterat manliga accessoarer. När normerna kräver svart, vitt och möjligen grått på en finklädd man, då blir slipsen en chans att sticka ut och skilja sig från mängden. De otaliga kombinationerna av material, färger och mönster gör att det finns en slips för alla, oavsett tillställning, kroppsform och personlig smak. Detta stilfulla plagg sägs härröra från 30-åriga kriget, och är ett måste i var mans garderob.

Flugan är en släkting till slipsen, som även den finns i en uppsjö av material och färger, och knyts för att forma en rosett vid halsgropen.

Många accessoarer fyller en funktion utöver att vara stiliga. Bälten och hängslen gör vardagen lättare för många, och handskar, halsduk samt mössa blir essentiella när vintern kommer. Armbandsuret har varit på modet sen tidigt 1900-tal, och ett par solglasögon kan vara både snygga och nödvändiga när solen skiner.

Om man inte är nöjd med det utbud på accessoarer som finns i de lokala affärerna finns det ett oändligt utbud online. Neckwear.se har det mesta inom accessoarer för män, både klassiskt och nyskapande.

En rolig trend att undersöka är smycken för män. Manschettknappar finns sen gammalt, och likaså slipsnålen, men det börjar bli vanligare och vanligare att se de riktiga trendsättarna iförda stilrena läderarmband. Det blir, liksom slipsen, en möjlighet att säga något om sig själv utan att frångå normerna för vad som anses propert.