Högtider som varit

Det är alltid roligt med speciella festliga tillfällen och julen är ju det som ligger närmast, men vi tänkte ändå skriva om en högtid som varit trots att det lackar mot jul och allt vad det innebär, det ska pyntas till första advent och förväntningarna är skyhöga hos en del. Det vi tänkte på är Halloween, denna lite skrämmande högtid.

trick-or-treat

halloweenmaskRoligt är det trots allt då barnen får klä ut sig med halloween masker och annat som man vanligtvis inte går omkring i. Under ingen annan högtid i vårt land så klär man ut sig så mycket som just under Halloween. Det planeras i veckotal innan man är nöjd med vad man ska ha på sig just den helgen. Någon som var sjukt nöjd med sin mask är denna killen på bilden till höger som köpte sin varulvsmask från Partyhallen.

Just själva Trick or Treat är den stora grejen med Halloween, ja förutom att klä ut sig. Man ska alltså gå runt och knacka dörr för att antingen få godis och får man inget så blir det bus. Hur det är med den saken ska vi vara låta vara osagt för det blir nog godis hos de flesta. Det är en tradition från Skottland på 1800-talet där fattiga barn kom utklädda för att be om mat och pengar hos andra.

Sverige har tagit till sig själva Halloween traditionen från USA och Kanada där det är en stor händelse varje år och i princip alla barn klär ut sig för att ge sig ut på sina Trick or Treat rundor. Halloween växer sig starkare och starkare i Sverige för varje år som går och det har redan blivit en tradition för många. Idag så är det mer vanligt med utklädnad under halloween än tidigare.

Det finns massor med härliga masker och andra maskeradkläder som kan passa till utklädnad under halloween tiden. Är man påhittig så kan man med enkla medel fixa till en egen utklädnad.  Med smink så kan man få till riktigt otäcka ansikten om man lägger ner lite tid på detta. Det går även att kombinera något man köpt och något eget tillverkat.