Köpa kläder online

Idag är det extremt enkelt, snabbt och billigt att köpa kläder online. De största klädföretagen erbjuder exempelvis gratis frakt och gratis retur vilket gör det helt riskfritt att beställa kläder från dem och testa hemma i lugn och ro. De plagg som inte passar, eller som man inte vill ha av någon annan anledning, skickar man helt enkelt tillbaka.

handla online

Men det är inte bara stora etablerade klädkedjor som konkurrerar om kunderna online. Hundratals mindre E-butiker erbjuder idag allt från breda utbud till mode som enbart vänder sig mot en smal kundgrupp. Utöver de stora och breda klädföretagen som exempelvis Zalando, Ellos och Bubblerroom finns bland annat följande inriktningar.

Second Hand – Att köpa och bära Second Hand-kläder är både ekonomiskt och miljömässigt. Utöver det har retrotrender resulterat i att Second Hand i många fall kan anses vara helt moderiktigt. Men självklart beror det på vad man köper och vem som bär plaggen. Bland småbarnsföräldrar är butiker som erbjuder Second Hand mycket populära för att hålla nere kostnaden för barnens kläder.

Nischade Klädbutiker – Detta är en kategori som vuxit relativt starkt. Ofta är det mindre butiker som vänder sig mot en viss åldersgrupp eller subkultur. Det kan vara butiken som enbart säljer så kallade ”Skatekläder” likväl som butiken som enbart har storlekar från XXL och uppåt. Genom att välja nisch konkurrerar man på ett tydligare sätt mot det stora etablerade företagen som främst erbjuder ”mainstream” inom mode.

Livsstil – En av de butiker som kan hittas inom denna kategori är ”Sweden Rock Shop”. Namnet är taget från den extremt stora och populära rockfestivalen ”Sweden Rock” och det är tydligt att inriktningen på kläderna och resterande utbud är inriktad just mot rockkulturen.