Ny kostym för herrn i hushållet

En kostym gör mannen. Vi kommer inte ihåg vem som sa det men det finns väl inget så snyggt som en man i en välsittande kostym.

Det har blivit mer och mer vanligt att som man ha mer än en kostym i garderoben. Ofta är det den traditionella svarta men sedan kanske det smyger sig in en ljus kostym också, för sommarhalvåret. Det är även brukligt att ha kostymer i olika material. En kostym i ull kanske inte är så skön att ha på sig mitt i högsommarvärmen, men å andra sidan så är en tunnare kostym inte att rekommendera under smällkalla vintern.

Oavsett vilket så är du värd en kostym som sitter rätt. En illasittande kostym kan ge upphov till känslor av obekvämhet och olust.

Hur hittar jag en bra kostym

Ett tips är att det första du gör är att säkerställa din storlek. Du gör detta genom att gå in i en butik som säljer kostymer och be dem mäta dig. Om det finns möjlighet så prova kostymer i olika material, färger och snitt för att upptäcka om vad som passar dig. Sedan tar du din dator och går in i din webbläsare för att ta en titt på nätet. Där kan du hitta kostymer i olika storlekar och utföranden.