Så hittar du rätt jeans

Att bära jeans har varit ett säkert kort sedan 1950-talet. Även fast modellerna på jeans har varierat genom årtiondena är det fortfarande ett snyggt plagg att bära. Jeans är både slitstarka och stänger ute kyla bra. Dessutom är det lätt att variera dina utstyrslar eftersom att jeans funkar till allt. Därför ska du alltid se till att ha minst ett par jeans i garderoben.

Hitta rätt storlek

Till att börja med behöver du kolla upp vad du har för storlek på jeans. En del återförsäljare säljer jeans där du kan välja benlängd och midjelängd. Men förutom att du kan köpa jeans som är anpassade efter dina mått så säljs de i flera storlekar. Om du letar efter jeans i större storlek kan du kolla in XL Kläder som bland annat har jeans i stora storlekar för herr.

Hitta rätt jeansmodell

Nästa steg för att hitta jeans du gillar är att prova olika typer av jeans. Det finns många varianter på jeans att välja bland. Jeans kan ha hög eller låg midja. Förutom att midjan kan vara olika hög så kan även byxans ben vara olika breda. Prova olika varianter på jeans för att komma fram till vilken du tycker är mest bekväm och gör sig snyggast på dig.