Stiltips för den modemedvetne mannen

Om du är en modemedveten man vet du att trender kan komma och gå med korta mellanrum. Det behöver dock inte krävas så mycket jobb att klä sig moderiktigt. Ofta är det trender som återkommer eftersom det finns faktorer som plockas upp av nya och yngre designers. Dessutom finns det säkra kort som mer eller mindre alltid går hem – oavsett vilken säsong det är. Om du tycker om att hålla koll på de senaste trenderna räcker det med några minuters research innan du har koll på vad som gäller. Här är några stiltips som alltid går hem för den modemedvetne mannen.

Vissa klädesplagg har ingen datering. Slipsen är ett sådant plagg som har funnits med oss i många årtionden – och som lär fortsätta sitta runt trendkänsliga mäns halsar under många år framöver. Faktum är att slipsen inte tycks följa modets normala regler kring upp- och nedgång. Det gör att slipsen är ett utmärkt inköp eftersom den alltid har ett användningsområde. Tänk bara på att anpassa din slips efter tillfället när du ska använda den. Det är skillnad på en tokig festslips och en mer formell jobbslips.

När du väljer din outfit som man finns det några delar som är extra viktiga att tänka på. Dit hör givetvis skorna som kan rädda eller fälla en outfit. Med ett par stiliga skor har du möjlighet att skaffa en enhetlig och snygg klädsel. Om du däremot missar i skovalet är risken stor att hela din look faller. Det är svårt att ge några generella råd när det kommer till val av skor, men det viktigaste är att anpassa dem efter din stil. Ibland är ett par finskor ett måste medan det i andra fall passar betydligt bättre med mer avslappnade skodon som gympadojjan.

Satsa på accessoarer. En snygg klocka kan få en vardagsklädsel att se medvetet nedklätt ut. Ett läckert bälte lyfter jeansen, särskilt om du väljer en kavaj istället för en tröja till. Men det viktigaste rådet är nog ändå att du måste vara bekväm i vad du har på dig. Om du inte känner dig bekväm i det så kommer du inte bära upp det med självförtroende utan med känslan av att du klätt ut dig istället för klätt upp dig.