Tiger of Sweden

Tiger of Sweden är ett klädmärke med anor. Det grundades redan 1903 i Uddevalla av två skräddare. Då låg fokus på herrkläder av exklusivt snitt och märket riktade sig främst till äldre, mer etablerade herrar. På den tiden hette företaget också Tiger of Uddevalla.Tiger

Modernare inriktning under 90-talet

Skiftet kom på tidigt 90-tal då man bestämde sig för att utöka sin målgrupp och rikta sig även mot yngre män. Man lanserade kollektioner med fokus på design och hög kvalitet och döpte om sig till Tiger of Sweden. Den nya målgruppen var yngre mode- och kvalitetsmedvetna män. 1997 lanserades även en damkollektion.

Tiger of Sweden idag

tidningen King kan man få en inblick i 2015 års kollektion, tack vare en video inspelad på modeveckan i London. Där kan man se att Tiger of Sweden bjuder på stilrena nyckelplagg med svala färgkombinationer som rockar varje look. Det är tydligt att inspirationen hämtas från synth. Tiger of Swedens höst- och vinterkollektion får högt betyg då de satsar på de stora färgerna grå och svart med en del färgklickar som kornblå och senapsgul. Det leder i sin tur till heta kombinationer, inte bara av färg men även av material då de kommer i skinn, tweed och stickat. Med andra ord en perfekt kombo för vinterhalvåret.Om du är ute på jakt efter de snygga plaggen bara Tiger of Sweden kan leverera så är ett hett tips att kolla in sidor som OutletSverige som erbjuder riktigt schyssta nedsatta priser på många trendiga plagg.Är du på jakt efter trendiga och samtidigt stilrena kläder som funkar lika bra på nattklubben som på kontoret är Tiger of Sweden något för dig. Du får plagg av hög kvalitet som håller länge, samtidigt som designen är relativt tidlös – du har alltså bruk för kläderna en lång tid framöver.